Публикувани са резултатите от третото основно класиране (3 юли 2018 г.) за прием

...
Публикувани са резултатите от третото основно класиране (3 юли 2018 г.) за прием
Коментари Харесай

Резултати от приема в детските градини и първи клас в Пловдив

Публикувани са резултатите от третото главно класиране (3 юли 2018 г.) за банкет в детските заведения на Пловдив за образователната 2018/2019 година. Обявените места бяха 910 общо – 168 за яслените групи, 412 за първа възрастова група, 78 – за втора и надлежно 136 за трета подготвителна група и 116 за четвърта подготвителна група. В класирането взеха присъединяване 1521 деца. От тях максимален брой 1042  са най-малките – децата, кандидатстващи за яслените групи. Броят на искащите банкет в първа възрастова група е 346, във втора 83 деца и 50 кандидатстващи деца са за подготвителните групи. Класирани са 377 деца – 156 в яслените групи, 165 в първа, 24 във втора и 32 деца в подготвителните групи.

Като цяло местата в града за всички възрастови групи, като се изключи яслените, са задоволително за кандидатстващите деца. Вече са признати общо 2368 деца за новата първа възрастова група (деца, родени през 2015 г.). Все още има деца за първа група, които аплайват за тъкмо избрани детски заведения и не са признати, заради дефицит тук-там в най-желаните детски градини. 

На идните класирания ще бъдат оповестени повече свободни места за яслените групи, тъй че ще бъдат обезпечени и искащите от тази възрастова група – належащо е единствено 3-годишните да постъпят през септември в детските градини.

След актуалното класиране на 3 юли останали незаети места за първа възрастова група има във всички административни региони на града като се изключи Северен – общо 247 места (по огромен брой места има например в следните детски заведения: ДГ " Зора “, ДГ " Люляк “ с трети адрес ул " Теодосий Търновски “ 7, ДГ " Перуника “, ДГ " Лилия “, ДГ " Маргаритка “, ДГ " Наталия, “ДГ " Елица “, ДГ " Малина “, ДГ " Ралица “, ДГ " Кремена “ с втори адрес ЖР " Тракия “, блок №11, ДГ " Червената шапчица “ с втори адрес ЖР " Тракия “ блок №50). При подаване на заявки за идващите класирания родителите е добре да се срещнат с оповестените свободни места, като могат да се ориентират и към прилежащите административни региони. Въпреки по-малкия брой събрани точки за тях, възможностите за банкет са огромни при съществуване тук-там.

За идващото класиране свободните места ще бъдат оповестени в период до 16 юли (включително), крайната дата за подаване на заявки в детските заведения е до 19.07.2018 г, а по интернет – 22.07.2018 година Резултатите ще бъдат оповестени на 24 юли. 

Резултати от третото класиране за банкет в първи клас в град Пловдив         

На 3 юли 2018 година беше извършено последното трето електронно класиране за банкет на възпитаници в първи клас в общинските учебни заведения на град Пловдив за образователната 2018/2019 година. В класирането участваха 99 деца, от които 79 са класирани, а 20 остават чакащи банкет. Обявените свободни места бяха 442 и макар огромния им брой, не съответстваха желанията с опциите на учебните заведения за некласираните деца.

За класираните 79 деца следва записване в учебното заведение, в което са признати. Техните родители следва да показват нужните документи за засвидетелствуване на употребените критерии в период до 5 юли 2018 година в това число.

След третото класиране родителите на незаписаните деца следва да подадат заявки за записване в учебните заведения, в които има свободни места. С броя на останалите свободни места ще могат да се срещнат от данните в електронната система за банкет, където учебните заведения ще разгласяват настояща информация след 6 юли 2018 година, когато е срокът за отразяване на записаните след трето класиране възпитаници. Очаква се понижаване в авансово избраните с учебния план-прием паралелки, което ще ограничи наличните свободни места.

При записване на всички класирани на третото класиране общият брой на записаните деца ще стане 3140. За незаписаните приемът продължава на място в учебните заведения, само че е желателно родителите да създадат своя избор в по-кратки периоди.

Анализите на информацията за подлежащите на банкет в първи клас, които следва да постъпят в учебно заведение и имат най-малко един адрес (постоянен или настоящ) на територията на град Пловдив, показват, че с изключение на записани в държавните и частните учебни заведения в града има деца, които са преместени в други обитаеми места в страната или са в чужбина. Има и деца, които не са открити на адресите и за които няма информация нито от родственици, нито от съседи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР